Галерия

За контакт

Какво означава “мощност на пълнене”? Колко често трябва да се сменя пухената завивка? Какво означава “пухена завивка четири сезона”?

За тези и други въпроси можете да намерите отговор на тази страница или да попитате за информация директно от нашия екип.

Защо да предпочетете пухена завивка пред традиционната?

Първият и най-важен мотив за закупуване на пухена завивка е вашето здраве.

Концепцията е много проста: топлоизолацията на пухената завивка е повече от два пъти по-висока от тази, която предлага една вълнена завивка, и повече от четири пъти по-висока от тази на синтетичната завивка. Пухената завивка е идеална за поддържане на телесната температура. Пухът е естествен изолатор – задържа топлината и предотвратява изтичането й. Това позволява на тялото да поддържа своята постоянна температура без да се нуждае от допълнителна енергия.

Какво означава ‘мощност на пълнене”?

Това е съотношението обем/тегло на пълнежа на пухената завивка и е ясен показател за качеството на продукта. Колкото по-обемисти са отделните пухчета, толкова по-малко са необходими за постигане на желания обем. Следователно, колкото е по-висока  мощността на пълнене, толкова по-високо е качеството на пухената завивка: много обем, малко тегло.

Какво представлява структурата на завивката? Кои са най – използваните методи на ушиване? 

При изработката на тези завивки се използва специална технология, наречена капитониране. Тази методика включва прошиване на текстилния плик заедно с пуха в определени форми, като потози начин се създават малки камери. Този иновативен подход гарантира равномерно разпределение на пуха, предотвратявайки неговото натрупване. При завивките без капитонаж или допълнителни шевове пълнежът се размества много лесно. За да се предотврати това има два основни метода на ушиване:

С фиксирани квадрати:

Пухената завивка на квадрати има шевове, които директно свързват текстилния калъф, образувайки напълно затворени квадрати. Вътре в тях пухът, който е равномерно разпределен, осигурява регулиране на топлината с голяма способност за изпаряване във всяка зона.

С карета:

За разлика от завивката на квадрати, завивката на каре гарантира по-голяма топлина, защото едно и също каре може да побере повече пълнеж. Каретата са свързани помежду си, образувайки истински камерки. Обикновено външният шев е завършен с борд или подплата.

Какво да правя, ако съм алергичен? 

Естественият пух е напълно хипоалергенен. Алергиите са причинени от праха, който често се натрупва в пухени изделия с ниско качество… Затова калъфът на пухената завивка трябва да бъде с плътна текстура, като по този начин възпрепятства проникването и размножаването на акари и други нежелани “гости”. Той осигурява една истинска преградна защита на пълнежа срещу проникване на прах. Ако все пак проявявате свръхчувствителност, можете да закупите завивка от линията хипоалергенни завивки със специално разработен хипоалергенен пълнеж.

Колко често трябва да подменям пухената си завивка?

Една качествена пухена завивка, използвана и съхранявана в съответствие с инструкциите за поддръжка, може да издържи цял живот. Добра идея е тя да се проверява на всеки 7 – 10 години от доверен магазин или от самия търговец: по този начин ще бъде възможно да се осигури интензивно почистване на калъфа, както и да се проверят всички шевове.

Какво представлява завивката “Четири сезона”?

Завивката 4 сезона е идеалният избор за всеки, който иска да се наслаждава на удобство и комфорт през цялата година. Състои се  от две отделни части, които могат да се съединят и да образуват една обща завивка, подходяща за най-студените сезони. Двете завивки могат да се използват и поотделно, като през пролетта се използва най-леката, през есента – средната, а през зимата – двете заедно.